O'Douds artisan mýdla. Výroba krok za krokem.
V sortimentu ručně vyráběné kosmetiky americké značky O'Douds najdeme i poměrně širokou paletu úžasných mýdel.
Každé mýdlo, kromě toho, že má svou specifickou vůni a funguje zkrátka tak, jak bychom od mýdla očekávali, má každé z nich i další pozitivní vlastnosti. Jednou z nich je například exfoliační účinek, od lehké až po velkou exfoliaci.
Mýdlo vydrží více než měsíc při každodenním používání a jedním z faktorů ovlivňujících životnost tuhého mýdla je jeho skladování. Mít mýdlo na odvětraném povrchu, tedy mýdlence, je naprostý základ a velmi toto řešení doporučujeme.
V tomto článku bychom vám rádi v devíti velmi krátkých a stručných krocích osvětlili, co vše stojí za výrobou takového artisan mýdla a jak to u kluků z O'Douds dělají.
1. Přidáme louh do vody. Nikdy opačně. Mýdla O'Douds jsou vyráběna za studena, což znamená, že ingredience jsou mixovány při pokojové teplotě. Tato metoda se používá po stovky let a je 100% přírodní. |
Teplota tání kokosového oleje je 24,5°C. Během léta to vypadá tak, jako na obrázku, ale během zimy je to více jako zmrzlina. |
3. Esenciální oleje Žádné syntetické parfemace, pravý cedr, pravý červený pomeranč, pravá limetka, zkrátka reálné a 100% natural ingredience... |
4. Mixování kroků 1-3 V této fázi je vše okolo 38°C. Oleje byly jemně zahřáty a louh se naopak zchladil. Během kroku 1 mix louhu a vody doshál teploty 82°C, a to se zatím nepřidávala žádná teplota. |
5. Do forem! Nyní je třeba počkat 48 hodin. Během této doby louh saponifikuje oleje. V podstatě louh vstřebá veškerou mastnotu a přemění se v... |
6. Mýdlo! Razítkování asi není to nejdůležitější. Ale rozhodně se na to moc hezky kouká. |
7. Sekání 4,5kg mýdla je asi až moc, proto se mýdlo hezky naseká na menší kousky. |
8. Vytvrzování Po dobu 4 týdnů se mýdlo nechá vytvrdnout. Tento proces není nezbytný, nicméně prodlužuje celkovou výdrž mýdla. |
9. Hotovo Vše je hotovo, připraveno zamířit k zákazníkům. Starejte se o svá mýdla dobře. ☺ |